Sundhedsfordele ved at drikke Matcha grøn te

Sundhedsfordele ved at drikke Matcha grøn te

En servering Matcha te svarer ernæringsmæssigt til 10 regelmæssige brygget grøn te. 

Matcha grøn te anses for, at være en af de sundeste drikke man kan få og indgår i kategorien ”superfoods”. Det betyder at den har ufattelig mange sundhedsfordele og et stort erfaringsmæssigt inhold.

Matchaen har blandt andet følgende fordele:

  • Teen indeholder en stor mængde antioxidanter, hvor 60% er EGCg(Se 'Antioxidanter' )
  • Øger stofskifte og forbrænder kalorier
  • Stort energi boost
  • Får din krop til at slappe af
  • Den er rig på fiber, klorofyl og forskellige vitaminer (A, B-kompleks, C, E, K og spor af mineraler)
  • Forbedrer koncentration og øger humøret.
    - Læs evt. vores artikel  "Øg Produktivitet og Fokus med Matcha Grøn te"
  • Mindsker kolesterol og blodsukkeret

Kort sagt er Matcha en nem måde at gøre din hverdag sundere.

Antioxidanter

En af de primære sundhedsfordele ved Matcha er dens store indhold af antioxidanter. Matchaen er den fødevare, der indeholder mest inde for ”superfood” kategorien.

 

Data kilde fra søjledigrammet: Journal of Agriculture and Food Chemistry, Lipophilic and Hydrophilic Antioxidant Capacities of Common Foods in the United States

Antioxidanter er et naturligt næringsstof, der formindsker aldring ved at fjerne de negative effekter ved UV stråling, som giver huden et mere yngre udseende. Antioxidanter findes i mange rå frugter, grønsager og mørk chokolade, men i mindre mængder.

Den type antioxidant, der befinder sig i grøn te er catechiner (EGCg), som vores krop ikke producerer naturligt. EGCg har kræft-bekæmpende egenskaber, og det betyder at risikoen for at få kræft formindskes betydeligt.

Det vigtigste er dog, at EGCg modvirker de frie radikaler, der opstår fra forskellige typer krops forureninger, såsom UV-stråling og kemikalier, der fører til celle og DNA skader.

En daglig kop Matcha vil være med til at genoprette og bevare kroppens indre trivsel og balance.