Hvad er Matcha grøn te?

Hvad er Matcha te

Når man skal drikke en 'normal' kop grøn te, placere man dens plade i noget varmt vand, og lader den trække. Efter man har brugt bladene en eller flere gange, smider man dem som regel ud. Det er dog anderledes med Matcha.

Matcha er et japansk ord og betyder pulveriseret te. Matcha er som navnet antyder, meget fint pulveriseret te. Det skal ikke trække, som normal te, men derimod piskes med en specielfremstillet bambuspisk, og når man drikker teen, drikker man de pulveriseret blade.

Matcha er særlig kendt for sine mange sundhedsfremmende egenskaber, som De kan læse mere om her.

Der findes henholdsvis 4 forskellige kvaliteter. Det er afgørende for Matcha smagskvalitet, hvor den højeste kaldes for ”Ceremonial Grade”, som bruges til den traditionelle japanske te ceremoni. 

Hvordan fremstilles det?

Flere uger før man begynder at høste fra Matcha buskene, bliver bladende skygget fra solen. Det fremmer væksten, og udviklingen af de vigtigste nærringstoffer i bladene. I maj måneden bliver Matcha bladene nøje håndplukket.

Kort efter plukningen bliver bladende dampet. Det gør man for at forhindre bladende i at oxidere, og beskytte de vigtige næringstoffer.

Efter dampningen bliver bladende tørret, og lægges på køl i 9 måneder, for at fremhæve smagskvaliteten.

Efter de 9 måneder, begynder man at male bladende med håndlavet granitsten til et meget fint pulver, og Matchaen er nu klar brug.